Blogi
Kirjoituksia mielenhallinnasta ja vinkkejä mm. kisajännityksen hallintaan
Kisajännitys, mielenhallinta, pelko, stressi
10 täsmävinkkiä jännittämiseen ratsastajalle
10 täsmävinkkiä jännittämiseen ratsastajalle | Jännittäminen on monelle ratsastajalle tuttua, mutta siitä puhutaan ratsastajien keskuudessa edelleen vähän. Monet kuitenkin tunnistavat miten jännitys saa aikaan olotilan, jossa yhtä aikaa haluaa asiaa todella paljon,...
Ratsastajan tavoitteet määrittävät onnistumista – Mihin sinä tähtäät?
Jokaisen ratsastajan tavoitteet tulee asettaa itselle sopiviksi. Liian helpot tavoitteet saavat ratsastuksen tuntumaan jopa tylsältä, kun taas liian suuret ja epärealistiset tavoitteet voivat saada heittämään hanskat tiskiin – vaikka todellisuudessa kehitystä tulee koko ajan. Tavoitteet ovat tärkeä osa onnistumistasi ja menestystäsi, mihin sinä tähtäät?
Miten suhtautua vastoinkäymisiin? Älä jää jumiin epäonnistumisiin ja huonoihin suorituksiin
Miten suhtautua vastoinkäymisiin? Moni valmennuksessani oleva ratsastaja on pohtinut, kuinka nollata tilanne ja päästä parhaiten yli vastoinkäymisistä ja epäonnistumisista. On ymmärrettävää, että jäämme helposti jumiin negatiiviseen ja virheisiin, mutta niistäkin voi oppia pääsemään tehokkaammin yli ja eteenpäin.
Kuinka läheiset ihmiset vaikuttavat suoritukseesi? – Sosiaaliset suhteet ovat tärkeä osa ratsastajan menestystä
Sosiaaliset suhteet, ympäristö ja myös valmennukset vaikuttavat suuresti omaan kehittymiseemme ja menestykseemme ratsastajana. Myönteinen ja kannustava ympäristö vie meitä eteenpäin, kun taas lannistavat läheiset voivat jopa viedä ilon koko lajista. Lue tästä blogista, kuinka sosiaaliset verkostot vaikuttavat menestykseesi.
Hankala hevonen vai osaamaton ratsastaja? Ratsastus on aina yhteistyötä
Käyttäytyikö hevosesi odottamattomasti, ehkä kieltäytyi hyppäämästä? Lähti täysin väärään suuntaan tai ei ollenkaan tottele? Mistä oikein on kyse – onko sinulle sattunut hankala hevonen vai voiko tässä syyttää omaa osaamattomuuttaan? Lue tästä blogista, kuinka voit parantaa yhteistyötänne ja luottamusta välillänne.
Kisajännityksen hallinta – onko jännittäminen kisoissa hyvä vai huono asia?
Suurin osa ratsastuskisaajista jännittää, ja usein jännittäminen on myös hyvä asia. Se
virittää meidät toimimaan ja auttaa keskittymään täysillä suoritukseemme. Joskus taas
emme hallitse jännityksen tunnettamme ja se muuttuu epämukavaksi – ja jopa
pelottavaksi. Tällöin on tärkeää ottaa oma jännittäminen haltuun! Lue tästä blogista, kuinka valjastat jännityksen avuksesi.
Henkinen valmennus tukee niin ratsastuksen harrastajaa kuin kisaajaa
Henkinen valmennus on valmennusmuoto, jonka tavoitteena on lisätä valmennettavan mielenhallinta taitoja ja oppia “käyttämään” mieltä omaa toimintaa tukevasti. Valmennus ei vain kilparatsastajien hyödynnettävissä, vaan siitä voi olla suurta hyötyä myös harrastajille. Erityisesti henkiseen valmennukseen kannattaa hakeutua silloin, kun haluaa kehittyä ja valjastaa mielestä oman voimavaransa.
Miksi en kehity ratsastajana? 5 keinoa päästä eteenpäin jumitilasta
Pohditko usein ”Miksi en kehity ratsastajana?” Ehkä sinusta tuntuu, että olet vuodesta toiseen samalla tasolla ja ettet kehity vaikka mitä tekisit? Kehityksen puute voi johtua monista eri syistä, ja se vaihtelee yksilöllisesti tilanteen mukaan. Lue tästä blogista 5 keinoa, joilla pääset eteenpäin vallitsevasta jumitilasta.
Estääkö epäonnistumisen pelko sinua menestymästä ratsastajana?
Epäonnistumisen pelko on hyvin yleinen tunne, jota monet ihmiset kohtaavat eri elämäntilanteissa. Tunne voi tuntua hyvin voimakkaalta ja vaikuttaa omaan päätöksentekoomme, toimintaamme ja jopa itsetuntoon. Epäonnistuminen ei kuitenkaan ole huono asia, vaan voi auttaa meitä menestymään myös ratsastajana.
Ratsastaja, älä välttele epämiellyttäviä tunteita vaan opettele käsittelemään niitä – Ratsastajan tunnetaidot osa 2.
Ratsastajan tunnetaidot, osa 2. Niin elämässä ylipäätään kuin ratsastusharrastuksen parissa, opettelemme uusia taitoja sekä kohtaamme yllättäviäkin ja stressaavia tilanteita, jotka herättävät meissä myös epäonnistumisen ja pettymyksen tunteita. Joskus lähdemme välttelemään tällaisia tunteita, mutta välttelyn sijaan meidän tulisi oppia käsittelemään niitä. Lue tästä blogista apua tunteiden rakentavaan käsittelemiseen.
Yhteistyö (Instagram)
Emmi ja Pomppis @pompom_dressage
🎀 31 vuotias amatöörikouluratsastaja Emmi
🎀 Hannoverruuna Pomppis
🎀 Rehellistä hevosenomistajan arkea
🎀 Intohimona kouluratsastus
Valmennan Emmiä säännöllisesti mm. traileri- ja kuljetuspelkoon liittyvissä haasteissa hypnoterapian sekä hengitysharjoitusten avulla. Seuraa heidän etenemistään Instagramissa
Kuljetus- ja lentopelon käsittely
Kerroin teille aiemmin kuljetusonnettomuudesta, joka meille sattui viime vuonna kauden alussa. Onnettomuus jätti minuun trauman, joka on varjostanut meidän matkustamista siitä lähtien.
Apua kilpailujännitykseen MielenKoodista!
Näytä tämä julkaisu Instagramissa Henkilön Emmi & Pomppis 🎀 (@pompom_dressage) jakama julkaisu