Psyykkinen valmennus

Mielen valmennus – psyykkinen (mentaalinen) valmennus

Psyykkisellä valmennuksella saat apua arjen, oman elämän, työelämän, harrastuksen tai henkisen hyvinvoinnin haasteisiin.

Psyykkisen valmennuksen työkaluina toimivat mm. mielen ja kehon rentoutusvalmennus, mielikuvaharjoitteet ja NLP (eli neurolingvistinen ohjelmointi).

Lähetä sähköpostia, täytä lomake tai soita. Puhelimeen pyrin vastaamaan arkisin 10-15 välisenä aikana. Hoitojen aikana en vastaa vaan palaan heti vapauduttuani takaisin. Voit myös jättää vastaajaan viestin tai laittaa minulle viestiä.

Mentaalinen valmennus ja sen hyödyt

Valmennus/coaching:in etu on siinä, että valmentaja toimii ikäänkuin ohjaajana, joka auttaa valmennettavaa toimimaan itseohjautuvasti, kirkastamaan tavoitteensa ja selkeyttämään toimintatapansa, jolloin tuloksellisuus kasvaa.

Raskaisukeskeinen coaching keskittyy asioiden eteenpäin viemiseen ja näkemään asiat sellaisina kuin asiakas ne haluaa – sensijaan, että keskityttäisiin ongelmiin tai niiden käsittelyyn.

 • NItsetuntemus ja itseluottamus paranee
 • NTavoitteet ja menestystekijät kirkastuvat
 • NIhmissuhde- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät
 • NToimintamallit selkiytyvät
 • NKokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy

Valmennuksen kolme osaa:

1. Kartoitus
1. Kartoitus

Missä valmennettava on eli mihin hän kaipaa muutosta?

$
2. Tavoite
2. Tavoite

Minne valmennettava haluaa eli millaisia muutoksia hän haluaa?

$
3. Suunnitelma
3. Suunnitelma

Miten tavoitteisiin päästään eli millaisilla askelilla tavoite saavutetaan

$

Varaa Aika Ilmaiseen Konsultaatioon

Keskustelemme ja käymme läpi nykyiset haasteet ja solmukohdat ja kartoitan keskustelumme pohjalta sinulle sopivimman hoitomuodon tai valmennuksen. Aikaa tähän on varattu 20 minuuttia. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

Miten mentaalinen valmennus toimii

Valmennuksessa hyödynnetään kongnitiivista käyttäytymistiedettä (ajatus => toiminta => tunne => lopputulos), positiivista psykologiaa (keskitytään positiivisiin asioihin), ratkaisukeskeisyyttä* (keskitytään haluttuun lopputulokseen), NLP:tä, mentaalista valmennusta, mielenvalmennusta, rentoutuksen suggestoterapiaa eli hypnoterapiaa.

Valmennusta voi verrata vaikkapa lääkäriin ja personal traineriin. Mikäli kroppasi on ”rikki”, menet lääkäriin. Jos haluat vartalosi kuntoon, palkkaat personal trainerin. Coaching antaa työkaluja, jotta asiakas voi löytää oman koko potentiaalinsa ja voimavaransa käyttöönsä. Se auttaa valmennettavaa ottamaan vastuun omasta itsestään, tekemisistään ja hyvinvoinnistaan.

Mentaalisen valmennuksella voidaan pyrkiä saavuttamaan mm.

 • pelon/jännityksen vähentäminen
 • keskittymiskyvyn lisääminen
 • elämään / työelämään / suoritukseen liittyvien ahdistuksen ja paineiden kanssa toimiminen
 • suorituskyvyn parantaminen
 • hengityksen parantaminen
 • Keskittyminen menestykseen tai tavoitteeseen esim. radan ratsastuksen harjoittelemiseen

Nimesi menee täällä

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Valmennuksen tavoitteita

Valmennuksen tavoitteina voi olla esim.

 • Itsetunnon kehittäminen
 • Ihmissuhteiden parantaminen ja vuorovaikutuksen kehittäminen
 • Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittäminen, elämäntaparemontti tai elämäntehtävän löytäminen
 • Viihtyisämmän kodin luominen, uuden kodin osto
 • Uusi ura, työssä kehittyminen
 • Erilaiset muutostilanteet
 • Onnellisuus, ilo, mielenrauha, läsnäolo, unelmat, luovuus
 • Menestys, talous – ja vauraus
 • Elämäntaparemontit
 • Ajanhallinta ja stressinhallinta
 • Turhasta luopuminen tai elämän selkiyttäminen

Valmennuksen hyödyt

 • Itsetuntemus ja itseluottamus paranee ja Itsensä arvostaminen kasvaa
 • Arvomaailma kirkastuu
 • Sisäinen, oman elämän johtajuus kasvaa ja paranee
 • Tavoitteet, toimintamallit ja menestystekijät kirkastuvat ja selkiytyvät
 • Vaikutusmahdollisuudet selkiytyvät
 • Tunnetaidot paranevat ja Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät
 • Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja onnellisuus lisääntyvät sekä
  elämän merkityksellisyys kasvaa

Mielikuvaharjoitteet ja mielen haasteet

Mentaalisessa valmennuksessa päästään työstämään erilaisia tuntemuksia ja kokemuksia. Valmennuksessa käytetään paljon erilaisia mielikuvaharjoituksia, joiden avulla löydetään omia voimavaroja ja otetaan niitä käyttöön sekä testataan niiden toimivuutta. Kun voimme ottaa kaikki voimavarat ja tunteet meille avuksi sen sijaan, että ne toimisivat meitä vastaan, opimme säätelemään tunteita ja kokemuksiamme.

Mentaalisessa valmennuksessa käytettävillä harjoitteella voimme purkaa myös erilaisia esteitä meidän mielestä. Muokata ja muuttaa asioita meitä palvelevaksi ja tukevaksi.

Kun omat ajatukset muuttuvat, niin kaikki asiat muuttuvat omassa mielessäsi. Minkään muun ei tarvitse muuttua kuin oman ajatuksen ja koko tilanne näyttää sen jälkeen aivan erilaiselta. Esimerkiksi aiemmin muodostunut pelkotila hälvenee ja mieliala voi vaihtua muutamien minuttien sisällä masentuneesta innostuneeksi.

Kaikki lähtee mielestäsi ja siitä, että se mitä ajattelet ja puhut, se vahvistuu. Mielemme ei ymmärrä onko joku asia totta vai tarua. Esim. Jos ajattelet kisaa tai suoritusta edeltävän ajan esim. ”etten uskalla / en pysty tähän / en osaa / en muista kilpailurataa” vahvistat kokoajan juuri tuota asiaa lisää.

Tai entäpä jos mietit, että minkälainen on vaikkapa onnistunut hyvä kilpailupäivä? Moni lähtee luettelemaan asioita mitä se EI ole tai mitä EI tapahdu. Kun pitäisi keskittyä siihen minkälaisen päivän ja kokemuksen sinä haluat. Minkälainen se ON ja vahvistaa sitä mitä sinä HALUAT.

Mielessä ei voi olla yhtäaikaa vastakkaisia ajatuksia. Et voi tuntea samaan aikaan iloa ja surua. Siksi sinä valitse itse jokainen hetki mitä sinä vahvistat.

Tai vaikkapa:  Jäätkö helposti kiinni johonkiin tunteeseen. Joskus meidät valtaa voimakas pelko tai lamaannuttava jännitys, emmekä saa sitä purettua tai meillä ei ole keinoja työstää tuota asiaa. Tunne nousee meidän alitajunnasta, jossa se on tallentuneena aikasempana kokemuksena, uskomuksena tai vain tunteena. Emmekä tiedä miten lähteä purkamaan tähän liittyvää. Silloin meille astuu kuvioon mukaan mentaalinen valmennus.

NLP työvälineenä

NLP (neurolingvistinen ohjelmointi) on käyttäytymismalli, taitoja ja tekniikoita, joilla voi tutkia, tehostaa inhimillistä kommunikaatiota ja muuttaa sisäistä toimintaa.

NLP on tapa löytää keinoja kehittää, laajentaa ja lisätä vaihtoehtoja ajattelussa ja käyttäytymisessä tullaksesi siksi ihmiseksi joka todellisuudessa olet. NLP auttaa murtamaan rajoituksia ja NLP avulla opit välttämään ei-toivottua käyttäytymistä, sekä vahvistamaan minkä tahansa minän osaa tai identiteettiä. NLP on suurelta osin tutkimista, kuinka kannattaa ajatella. Minkälainen ajattelu avaa mahdollisuuksia ja millainen ajattelu sulkee mahdollisuuksia.

Lue Lisää

Valmennuksen kesto

Kesto / valmennusjaksot

Mentaalista valmennusta suositellaan yleensä väh. 3 kerran jaksoina. Valmennuskerrat voivat pitää sisällään mielikuvaharjoitteita, hypnoterapiaa tai vaikkapa rentoutusvalmennusta.

Jokaisen asiakkaan valmennuksen polku on erilainen. Hoidot räätälöidäänkin jokaiselle tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.